https://www.nykterbalans.se

Sömnen

Sömnen

Nej, det här handlar inte om Ulf Lundells roman "Sömnen" från 1977. Det här handlar om en kompis till mig som hade problem med sömnen, ja jag vet, alla problem är alltid någon annans, det är aldrig sina egna. Oavsett vad du tror så är sömnsvårigheter något som kan drabba vem som helst och är förmodligen något som är mer vanligt än man kan tro.

Att återgå till gamla rutiner snabbt

  • Om du känner dig trött och vill gå och lägga dig kl. 23.00, gör inte detta. För att undvika sänggåendet kan du belamra sängen med mängder av vad fan som helst så att det inte går att lägga sig där.

  • Håll dig vaken till kl. 04.00, gå och lägg dig. Om du har svårt att somna så ligg kvar i alla fall. Gå inte upp förrän kl. 15.00. Använd gärna en väckarklocka som hjälp (för båda tiderna).

  • Upprepa proceduren i 1 vecka eller tills du känner att allt är fel igen.

När jag mådde dåligt fick jag rådet av en god vän att jag borde ändra min livsföring.

Jag beslutade mig för att följa rådet och ändrade delar av min tveksamma tillvaro och mådde efter någon vecka allt bättre men efter ytterligare ett tag återgick jag, utan att veta om det, till min tidigare livsstil och började må sämre igen.

Då slog det mig, jag hade ju bara ändrat en del av min vardag, ingenting är bättre än dess sämsta del så jag tog ett nytt beslut och följde råden jag fått helt och hållet istället för till viss del.

Efter ett tag mådde jag riktigt bra och gör det fortfarande efter drygt 15 år.

Det är endast du själv som bestämmer hur du vill må.

Nykter och balanserad 

https://www.nykterbalans.se