https://www.nykterbalans.se

Att bestämma sig

*

När man tycker att man har svårt att hantera sitt alkoholintag gör man allt möjligt för att komma tillrätta med problemet, efter någon form av behandling mår man ganska bra och tycker att man kan dricka lite öl eller vin till maten, ta några glas i goda vänners lag o.s.v. Tyvärr slutar det oftast med att man snart är uppe i samma mängd alkohol som tidigare och att de problem man haft återkommer. Oj då, nu är det likadant igen tänker man. Varför kan inte jag dricka lite grand när mina kompisar kan det? Det finns en hel del vetenskapliga belägg för varför vissa inte kan dricka alkohol i samma utsträckning som "vanliga människor" och det kan i och för sig vara bra att veta men orsakerna är så många att det skulle bli en lång och tråkig läsning, dessutom löser ju inte det egna problemet.

Själv blir jag sjuk av vissa livsmedel, när jag fick reda på vilka livsmedel det var så visade det sig att det var ganska vanligt förekommande livsmedel och jag hade inte en tanke på att de skulle kunna göra mig sjuk. Läkarnas diagnos visade att jag var överkänslig för vissa livsmedel så jag bestämde mig för att låta bli dem helt och hållet.

10 år senare blev jag av misstag serverad en av de maträtter jag inte tål, Jag tänkte att det kan väl inte göra något, jag hade ju inte ätit det på länge. Pyttsan, jag blev tvärsjuk. Detta visade klart och tydligt att om man är överkänslig för något så är man det oavsett hur lång tid man avhållit sig från dessa produkter. Har man t.ex. svårt att hantera sitt alkoholintag är man förmodligen överkänslig för alkohol så det gäller att bestämma sig för att låta bli att dricka alkohol – helt och hållet och oavsett tid.

Att bestämma sig är inte särskilt svårt men det kanske är bäst att även bestämma sig för att man har bestämt sig!

Peter von Rothstein

Nykter och balanserad 

https://www.nykterbalans.se