https://www.nykterbalans.se

Livscykeln

Livscykeln

Det vore dumt att slänga cykeln bara för att den är trasig, den kanske går att laga.

Det kommer att bli en bra trampcykel.

Med lite god vilja och ändamålsenliga verktyg borde det gå bra. Man påbörjar reparationen men kommer till en punkt som verkar var lite väl besvärlig – men varför ge upp när man har kommit en bit på väg? Grannen som brukar meka med sin egen cykel kanske vet hur man gör, man kanske borde fråga honom. Sagt och gjort och när man är klar med reparationen är cykeln lika fin som den var när den var ny. OK, lite skamfilad kanske men i övrigt bra skick.

Det kommer att bli en bra livscykel.

Om man är missbrukare och vill laga sitt trasiga liv så gäller i princip samma sak: god vilja och bra verktyg. Bra verktyg finns i "Länkarnas 7 punkter", en hel verktygslåda faktiskt. Om man i sin strävan att reparera sitt liv ändå stöter på något problem som man inte tror att man klarar kan man alltid be om hjälp av någon Länkkamrat. När man är klar med reparationen är man som ny. OK, lite skamfilad kanske men i övrigt bra skick.

Missbruk såg lite annorlunda ut 1948 när "Länkarnas 7 punkter" skapades, cyklar såg också lite annorlunda ut då, men man använder i stort sett samma verktyg nu och det är likadant när det gäller missbruk.

Peter von Rothstein

Fotnot: "Länkarnas 7 punkter" kom att utgöra Boråslänkarnas idéprogram 1948, några år senare blev programmet normgivande för alla Sällskap.

Nykter och balanserad 

https://www.nykterbalans.se