https://www.nykterbalans.se

Kan själv

Kan själv

När 3-åringen säger "kan själv" är det en bra början för det visar att viljan finns att klara av saken. Det gick visserligen inte så bra som lillgrabben hade önskat – men han gav inte upp, mamma fick hjälpa till och då gick det bra.

3-åringen får hjälp av mamma som visar hur man gör och det gör att det som upplevdes som svårt blev helt möjligt – med lite hjälp kunde han själv.

När man bestämt sig för att bli nykter är det vanligt att man vill klara av det på egen hand, men tyvärr brukar det oftast misslyckas och det gick inte så bra som man önskat– men ge inte upp! Be om hjälp! Att be om hjälp är absolut ingen svaghet, det är styrka – det visar att man är fast besluten att klara av det man ska ordna.

Att kapa ett snöre helt utan verktyg kan nog lyckas men det blir mycket lättare om man tar hjälp av en sax.

3-åringen fick hjälp utan att egentligen be om den, det kan du också få genom att gå md i ett Länksällskap – där träffar du nyktra missbrukare och bara genom att umgås med dem och leva efter Länkarnas 7-puktsprogram gör det avsevärt lättare att få ett nyktert och värdigt liv. Länksällskap finns på olika orter i hela landet – dem hittar du på Rikslänkarnas hemsida: www.rikslankarna.se.

Besök även hemsida:www.nykterbalans.segratis tips och direktlänkar till andra hemsidor som du kan ha nytta av på vägen till ett nyktert och bra liv.

När TV-n går sönder är det den naturligaste sak i världen att man ber om hjälp med att få den lagad, men när det egna livet går sönder p.g.a. beroende tar det av någon underlig anledning emot att be om hjälp – när du går med i ett Länksällskap har du själv sett till att få ditt trasiga liv lagat, som medlem i ett Länksällskap får du tillgång till en mängd verktyg som du kan använda för att få ordning på tillvaron, m.a.o. är det en bra början för du visar att viljan finns för att du ska klara av saken. Genom att gå med i ett Länksällskap har du helt på egen hand sett till att få hjälp utan att egentligen be om den.

När jag själv hade bestämt mig för att bli nykter besökte jag flera olika nykterhetsföreningar, efter att jag varit på flera besök på vart och ett av dem bestämde jag mig för att gå med i ett Länksällskap eftersom Länkarna kändes bäst – där fick jag tillgång till skriftligt material om beroende samt att jag träffade många personer som varit beroende och berättade om hur de själva gjort för att bli nyktra och sist men inte minst hur de gjort för att bibehålla sin nykterhet. I det Länksällskap som jag valde att bli medlem i gör vi mycket tillsammans av det som medlemmarna själva föreslår som aktivitet – bl.a. går vi på konserter, bio, teater, utflykter till spännande platser, spelar biljard och andra sällskapsspel, deltar i andra Länksällskaps aktiviteter m.m.

När jag var grabb behövde min moppe nya kolvringar – byta kolvringar hade jag visserligen aldrig gjort tidigare men jag ville göra det själv så jag lånade en bok om motorer på biblioteket och läste på, granngubben hade mopedverkstad och han gav mig några bra tips hur jag skulle göra. Jag grejade det! Det gick inte så fort, men det gick! Moppen gick bra! Gå med i ett Länksällskap så får du tillgång till skriftlig information och bra tips av de andra medlemmarna om hur man blir nykter för då kommer du att greja det!

Länkarnas Riksförbund har Sällskap i hela landet – dem hittar du på Rikslänkarnas hemsida www.rikslankarna.se .

Medlemskapsavgiften i ett Länksällskap är låg eller helt gratis, i det Sällskap jag är medlem i är avgiften 240:- per år – min nykterhet är värd mycket mer!

Peter von Rothstein

Solnalänkarna


https://www.nykterbalans.se