https://www.nykterbalans.se

Insända tips                    

Obs!

Eftersom flera insända tips är likartade har vi av utrymmesskäl valt att bara publicera ett av dem.

Men låt inte det hindra dig från att dela med dig, ditt tips kan vara både unikt och värdefullt

Hej Nykter Balans!

Jag och min bästa kompis tyckte att vi borde kunna festa och ha roligt utan att hinka bira och röka braj, en annan snubbe och 2 tjejer i min klass hakade på så vi bildade en klubb med detta som bas. Vi gick på fester och på bio m.m. och ryktet spred sig så nu är det 20-30 skolkompisar som hakar på. Vi pratade med en av våra lärare som tyckte att det var en bra grej och lovade att kolla upp om vi kunde låna något utrymme på skolan för att göra något som alla i plugget kunde vara med på.

Vi som startade klubben har nu jättekul med att ordna olika grejer som vi gör tillsammans utan bärs och braj.

Hälsningar

Hampus

Hej!

När jag tittade på er hemsida såg jag att flera av tipsen var samma som de jag använde när jag ville bli nykter. Mitt tips är att innan man går med i en nykterhetsförening ska man besöka flera olika så att man kan känna efter vilken av dem som känns rätt för en själv.

Hälsningar

Arne


Ja å min kille drack rätt ofta, vi bråkade ganska mycket å mådde inte särskilt bra men vi älskade ju varann så vi besluta att bli nyktra och stötta varann för att bli det. det gick jättebra så mitt tips är att göra lika som vi gjorde.

Hälsningar

Elisabeth

Tack för tipset Elisabeth!

Om man inte har någon närstående eller kompis man vill anförtro sig åt kan man gå med i en nykterhetsförening och med deras hjälp få det stöd man behöver.


Hej!

Jag bestämde mej för att bli nykter och blev det men efter några månader fick jag återfall. Men jag hade ju bestämt mig så jag gjorde ett nytt försök och lyckades, men jag ville ju inte åka dit igen, jag hade läst nånstans att om man ville uppnå bestående nykterhet skulle man vara väldigt uppmärksam på alla tecken som kunde innebära att jag skulle börja dricka igen så jag gjorde det, som t.ex. om jag började fundera på att ta en öl så gjorde jag direkt något annat. Efter att blivit nykter igen så gjorde jag alltid så och nu har jag varit helt nykter i snart 2 år så mitt tips för att få varaktig nykterhet är att alltid vara uppmärksam på alla signaler som kan utlösa ett återfall.

Hälsningar

Lasse.

Hej!

Jag har varit nykter i 7 år och har sedan jag påbörjade mitt arbete med  att bli nykter har jag varit medlem i en nykterhetsförening. En kompis i Länkarna berättade för mig att han faktiskt var med i både Länkarna och AA för att han tyckte att det gav honom det han kände var bra, så mitt tips är att kan vara med i flera föreningar om det känns rätt.

Hjälp oss hjälpa andra

Skicka in ditt tips om hur man blir nykter till oss.

E-post: nykterbalans@gmail.com

https://www.nykterbalans.se